top of page

Metaprogramiranje

Naše ponašanje je posljedica naših uvjerenja i načina mišljenja.


Mišljenje i ponašanje je duboko usađeno, presudnom većinom neverbalnim načinom komunikacije tijekom odrastanja i odgojem.


Sve skupa je obojeno svim utjecajima vremena i okoline koja nas je oblikovala tijekom našeg odrastanja, odrastanja naših roditelja, pa i dalje u prošlosti.


Također, tu su i naši uzori, autoriteti te sve što smo ikad vidjeli, čuli, pročitali i doživjeli.


Svejedno je na koji način ćemo opisati sve ono što je u našem svjesnom i nesvjesnom dijelu bića što sačinjava nas, pojedince.
Aktivna, svjesna memorija ili tjelesna, nesvjesna, automatizirana, usađena je u svaku česticu nas, a pojednostavljeno ju nazivamo programima.


Programa je na tisuće, iako ih svjesno možemo osvijestiti možda stotinjak...

Što su metaprogrami?


No, postoje programi koji su hijerarhijski iznad. Programi koji upravljaju našim malim programima, koji skupljaju informacije, obrađuju ih i sve povezuju u čvršće, jače tkanje naših programa po kojima živimo. To su metaprogrami.


Na nižoj razini možemo mijenjati mnoge stvari. Naša neurološka mreža je, na sreću, po prirodi promjenjiva. Inače ne bismo bili od koristi ni sebi ni prirodi.


Neke programe sami mijenjamo uspješnije ili manje uspješno. Oni su i uočljiviji, te su i promjene lakše vidljive.


Mijenjajući pak dijelove metaprograma mijenjamo i one dijelove manjih programa koji nam, često očigledno, stvaraju poteškoće kada želimo drugačiju kvalitetu sebe ili življenja.


Dakle, uputno je na višoj hijerarhijskoj razini činiti promjene koje će kaskadno napraviti puno veći i sveobuhvatniji posao koji je apsolutno nužan za bilo koji oblik uspješnosti i osjećaj sretnog življenja.


Dobra vijest je i da metaprogrami vole druge metaprograme. To su oni presudni faktori koji nas sa nekim skupinama ljudi povezuju ili razdvajaju.


Kada želimo napraviti veće pomake i dublje promjene, želimo mijenjati metaprograme!


Želite li i vi restrukturiranje, dogovorite termin:2 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page