top of page

Mindfulness pomaže

Mindfulness pomaže

Dolaskom nekih novih generacija sve je veća osviještenost o važnosti balansa između poslovnog i privatnog okruženja.


Menadžment tvrtki, ako želi biti ukorak s vremenom i potrebama svojih zaposlenika, okreće se prema novim mogućnostima i programima koji se nude na tržištu.

Zastarjeli pogled na zaposlenike kao na trošak modernu tvrtku dovodi u položaj u kojem ona ne raste.


Zadovoljni zaposlenici tvrtki nude svoje kompetencije, resurse, svoju strast i volju da s tvrtkom žive i rastu.


Praksa Mindfulness jedna je od trenutno najaktualnijih tehnika. Iza nje stoje mnoga istraživanja koja pokazuju dobrobiti prakticiranja.


Što je mindfulness?


Mindfulness je praksa usmjerene pozornosti. Dva krila svijesti.


Jedno krilo je mindfulness ili svijest o onome što vidimo, prepoznajemo, što osjećamo što se događa upravo sada u nama. Drugo krilo je suosjećanje. Da štogod da se događalo u nama prema tome se odnosimo sa suosjećanjem i nježnošću.


Psiholozi je koriste u svome radu. Tehnika je to koja bez nuspojava uspostavlja red u organizmu.


Mindfulness je poput bilo koje druge vještine koje želimo naučiti i usavršiti. Potrebno je da budemo dovoljno otvoreni da se upoznamo s njom i da je vježbamo.Dobrobiti mindfulness prakse na radnom mjestu


Smanjenje stresa – jedan od najvećih dobrobiti Mindfulness. Stres smanjuje produktivnost i sposobnost angažmana i fokusiranosti.


Kako bi se uhvatili ukoštac sa stresom na poslu neke od najvećih kompanija na ovome svijetu poput Apple, Google ili Mayo clinic svojim zaposlenicima nude mindfulness trening kako bi se naučili nositi sa stresom i poboljšali angažman na poslu.

Mindfulness je važan dio strategije borbe protiv stresa na poslu.

Sposobnost upijanja novih informacija


Znanost je dokazala kada dopustimo mozgu da se odmori od rješavanja problema, kritičkog razmišljanja stvaramo prostor za mogućnost učenja i kreativnost. Kada se preopteretimo informacijama i zadatcima, uslijed ne uzimanja odmora dolazi do povećanog stresa i ne možemo razmišljati iscrpljeni smo.

Mindfulness je vježba za mozak. U trenutku prakticiranja odmaramo mozak i fokusirani smo na senzacije, zvukove ili disanje koji nas drže da budemo prisutni u sadašnjem trenutku.Rješavanje problema


Mindfulness nam pomaze da budemo fokusirani i da smo sposobni pogledati stvari iz drugog kuta. Kada imamo nemiran um i puno misli teško nam je naći rješenje unutar svega toga. Kao da od šume ne vidimo drvo. Kada umirimo um, tada se distanciramo od distrakcija ometanja koje inače radi naš um i sposobni smo naći rješenje ili novi kut gledanja na problem. Nabrojala sam neke od dobrobiti Mindfulness.


Life – work balance postala je naša potreba. Gotovo je nemoguće odvojiti ta dva segmenta života. Kada smo zadovoljni na poslu to prenosimo i na naš privatni život. Mindfulness nam može pomoći da živimo manje stresan, ispunjeniji i zadovoljniji život.


Pročitala sam jednom rečenicu: nemojte čekati 15 godina da vam doktor da upitnicu da idete na mindfulness. Učinite nešto za sebe, svoj tim i svoju tvrtku danas.


Dogovorite mindfulness praksu za svoj tim klikom na gumb:6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page