top of page

O mentalnom zdravlju pojedinca i kolektiva

Mentalno zdravlje kolektiva je osnova uspješnosti i rezultata. Podrška i pozitivan pogled na mentalno zdravlje daju motivaciju i energiju organizaciji koja se ne može nadomjestiti drugim metodama.

Naši partneri su poslodavci koji imaju pozitivan stav ka mentalnom zdravlju, podržavaju ga kod svojih zaposlenika, s punom sviješću da time jačaju unutarnju strukturu.

Ciljana edukacija, radionice, savjetovanje i podrška profesionalaca, vode vaše zaposlenike do zdravog, produktivnog i visokomotiviranog kolektiva.

"Mentalno zdrav pojedinac preduvjet je jakog i stavilnog kolektiva. Toliko je jednostavno."
Attentive Therapist

1. Vaš zdrav profesionalni život

1 od 4 zaposlenika susreće se s problemom mentalnog zdravlja kao što je tjeskoba, depresija ili bolest povezana sa stresom i pregaranjem.

Također, mentalne bolesti će koštati tvrtke više od svih financijskih i nefinancijskih benefita koje trenutno pružaju.

Rezultati istraživanja u zemljama koje su se odavno pozabavile ovim pitanjem pokazuju povrat ulaganja od 5 puta za svaki euro potrošen na mentalno zdravlje osoblja.

 

Podržani, sigurni ili sretni zašoslenici su motiviraniji, produktivniji i lojalniji.  

 

Sretniji su kod kuće, sa svojim obiteljima i u svojim zajednicama. Ta energija se svakodnevno vraća u sustav kolektiva. Jednom pokrenut proces, vraća se kontinuirano i višestruko.

Office Coffee Break
Political Figure

2. Certifikacija poslodavca

Pokazati svoj stav i odnos spram mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti zaposlenika je jednostavno, javnim opredjeljenjem, odnosno, certificiranjem svoje usmjerenosti.

Povećajte produktivnost i potaknite zdravije radno okruženje, povećajte zadržavanje i angažman kvalitetnih zaposlenika.

Osnažite svoj brend i tvrtku povezivanjem s ciljem koji snažno odjekuje u radnom okruenju ali i na tržištu rada.

3. Edukacija i podrška

Stigma, suzdržano okruženje, strah od odbacivanja i kažnjavanja ili izolacije, često su prepreka da se male teškoće prepoznaju i saniraju na početku.

Ljudska izdržljivost ima granice. Ljudsko zdravlje i mentalni kapacitet također, a pravovremena i stručna informacija sprečavanju prelaženje tih granica.

Radna sposobnost se diže vrlo brzo, smanjuje se broj potrebnih dana za oporavak, dok trajanje bolovanja i financijska izdvajanja smanjujemo na minimum.

Osjećaj sigurnosti i podrške je temelj, a samorealizacija kroz naš radni doprinos je krov našeg bića. Ispunjena osoba je zdrava i snažna jedinka u kolektivu koja podržava i druge.

Edukacije koje provodimo su prilagođene situaciji, jednostavne, zanimljive, pamtljive i primjenjive.

Podrška koju osiguravamo je diskretna, ugodna, osnažujuća i donosi dugotrajne pozitivne učinke na pojedinca i na kolektiv.

Sync Up
Therapy Closeup

4. Diskrecija i povjerenje

Sve informacije i podatke držimo povjerljivima, te javno objavljujemo samo one koje vi želite dijeliti sa javnošću.

 

Vaš certifikat je važan javni pokazatelj vaših usmjerenja, stava i angažmana spram vašeg kolektiva, te će biti objavljen na našim stranicama i društvenim mrežama kao društveni dokaz vašeg pozitivnog stava.

 

Učinimo razliku koja je bitna za svakog člana vašeg kolektiva i za svaki proveden radni dan u okruženju koje podržava i njeguje pozitivan stav spram našeg općeg mentalnog zdravlja.

Zdrav pojedinac = zdrav kolektiv = zdravije društvo.

bottom of page