top of page

O meni

Moje ime je Dragana Svalina i vjerujem da svaki poslodavac treba imati pozitivan stav ka mentalnom zdravlju svojih zaposlenika.

Mjesto gdje često provodimo najveći dio svoga aktivnoga života je radno mjesto.

Mjesto sa kojega odnosimo u svoje domove i obitelj načine mišljenja, ponašanja, razvoja, te emocionalnu atmosferu.

Odgovorno se odnositi spram tog sadržaja dužnost je svakog pojedinca.

Poslodavac aktivno stvara atmosferu i stav kolektiva. Potiče, podupire, zabranjuje, postavlja standarde, educira, pa čak i njeguje - stvarajući dobre vrijednosti. 

S tog važnog mjesta gradi se društvo u cjelini!

Zajednička vrijednost koju dijelim s poslodavcima je pozitivan utjecaj na ljudski potencijal i na zajednicu u širem smislu. Činiti kolektiv zdravim i uspješnim je pola medalje, a proširiti pozitivan utjecaj na njihove obitelji, okruženje i društvo je druga polovica.

Svatko želi imati posložen i funkcionalan mentalni sklop, no u ovim vremenima je potreban multidisciplinarni pristup!

 

Potreban je dodatni poticaj i edukacija jer se vodi mnogo tihih unutarnjih borbi s mentalnim zdravljem, koje se prelijevaju na svaki segment života pojedinca, ali i kolektiva u kojem djeluje.

Psihoterapeut Dragana Svalina
"Odgovoran odnos spram mentalnog zdravlja zaposlenika dužnost je svakog poslodavca."

Moja misija, vizija i cilj

Solidno mentalno zdravlje tima i kolektiva je direktna garancija njihove uspješnosti i snage.

Poslodavci podržavaju mentalno zdravlje, i podrška se prelijeva na svakog čana tima.

Potiskivanje i skrivanje mentalnih poteškoća rastući je problem, posebno u zadnjih 5 godina te izaziva sve više propusta i grešaka na radnom mjestu. Stres i pritisak same stigme donosi dodatno opterećenje koja se može lako otkloniti. 

Otvoreno prihvaćanje situacije i normaliziranje podrške donosi veliko olakšanje svakoj osobi koja se susreće sa izazovima mentalnog zdravlja. Svatko može primiti neki oblik pomoći i podrške, a to se automatski realizira kao rasterećenje smanjenje stresa i pritiska, što opet rezultira poboljšanjem u izvedbi radnih zadataka.

Dostojanstvo, podrška i sigurnost nemaju cijenu. Ljudi samo na kratke staze mogu neoštećeno raditi za novac, a zatim nepovratno odlaze birajući bolji kolektiv i podržavajuću okolinu.

Izolacije, olujna nevremena, potresi... porast trenda mentalnih oboljenja kao prirodnih posljedica, svi pokazatelji alarmantno ukazuju na nužnu i hitnu podršku zajednici s naglaskom na radno aktivninom stanovništvu kao nosiocima društva.

Kada ne nudite podršku i dostojanstvo svom kolektivu, prvo odlaze najbolji!

 

Budite dio promjene koju stvaramo. 

bottom of page